Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012


    Διασκευή λογοτεχνικής ιστορίας με αφορμή το βιβλίο του Luis Sepulveda, Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει
     
     
    Δεν κατάλαβε πόση ώρα πέταξε με κλειστά τα μάτια. Μόλις τα άνοιξε, είδε ότι ήταν πάνω από το καφενείο της πόλης. Τότε προσευχήθηκε και έπεσε κάτω. Tη βρήκε λοιπόν ένας γάτος. Τον λέγαν Alejandro. 'Επειτα, ο Alejandro τη ρώτησε αν είναι καλά. Η απάντηση ήταν αρνητική. Tης έφερε λίγο χταπόδι από τη διπλανή ταβέρνα. Μετά την έβαλε να ξεκουραστεί κάτω από ένα δέντρο και της ευχήθηκε να αναρρώσει σύντομα. Την επόμενη κιόλας μέρα, φάνηκαν σημεία βελτίωσης. Η Κενγκά ένιωθε πολύ καλύτερα. Τότε είπε σε όλους ότι θα μείνει με την παρέα του Alejandro. Εκείνη τη στιγμή γέννησε ένα αβγό. Ύστερα από ένα μικρό χρονικό διάστημα το αβγό εκκολάφθηκε. Ένας μικρός γλάρος ήλθε στη ζωή. Όλοι ήταν χαρούμενοι και τρισευτυχισμένοι, γιατί απόκτησαν ένα νεαρό μέλος στην παρέα τους, επειδή έγιναν φίλοι με μια καλόκαρδη γλαροπούλα, την Kενγκά και τέλος μάθανε να φροντίζουν και ένα διαφορετικό ζώο απ'  αυτούς.

    Νίκος Σ. Α5