Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


    Οι εντυπώσεις των παιδιών από τη χθεσινή μέρα...

    5 Απριλίου 2012!!! Ήταν μια υπέροχη μέρα. Οι καθηγήτριές μας μάς έλεγαν ότι για το λογοτεχνικό πρόγραμμα μας είχαν μια έκπληξη. Μαζί μας αυτή τη φορά η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ράνια Βαλέρη. Αρχίσαμε και κάναμε πράξη τις οδηγίες που μας έδωσε. Καθίσαμε κάτω, κλείσαμε τα μάτια και ονειρευτήκαμε, ακούγοντας μια χαλαρωτική μουσική και βρεθήκαμε σε άλλο κόσμο. Μετά σηκωθήκαμε χωρίς να ανοίξουμε τα μάτια και περπατήσαμε στο χώρο. Εκείνη τη στιγμή γελάσαμε πολύ και σκοντάφταμε ο ένας πάνω στον άλλο. Στο τέλος αρχίσαμε και χορεύαμε σαν τρελά κατσικάκια. Τέλος, είδαμε και ζωντανά το μικρό πρίγκιπα, με πρωταγωνίστρια τη Λουκία και γελάσαμε, γελάσαμε τόσο πολύ. Ήταν καταπληκτικά, έτσι γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας. Πραγματικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία και δε θα χάσω την ευκαιρία να πάω στη σχολή της κυρίας Ράνιας.
    Ιωάννα Τ. Α5

    Χθες ήταν από τις πολλές ενδιαφέρουσες μέρες στο πρόγραμμα, διότι μας  επισκέφθηκε μια πολύ πρόθυμη κυρία η Ράνια Βαλέρη. Μας έδειξε τον τρόπο για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας μέσα από ένα ευφυή και διασκεδαστικό τρόπο, πώς να αυτοσχεδιάζουμε και πώς να είμαστε καλύτεροι στο θέατρο. Η ίδια είναι σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν πως μέσα από τη μουσική κινηθήκαμε στο χώρο, έχοντας κλειστά τα μάτια. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώσαμε αλλά και πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον. Το διασκεδάσαμε τόσο πολύ το σκετς με το ματαιόδοξο και το μεθύστακα από το Μικρό πρίγκιπα. Πρωταγωνιστές ο Αχιλλέας, η Μαρία και η Λουκία. Η κυρία Ράνια μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και μας έδινε ιδέες για τα κουστούμια. Θα ήθελα πολύ να μας ξαναεπισκεφθεί για να περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί, αφού χθες είχαμε μόνο μία ώρα...
    Λουκία Τ. Α5

    Χθες, Πέμπτη ήταν μια υπέροχη μέρα και για μένα αλλά και για τους υπόλοιπους συμμαθητές μου, διότι στο πρόγραμμα ήλθε μια σκηνοθέτης και ηθοποιός ταυτόχρονα. Μας είπε πράγματα για το θέατρο, που ίσως δεν γνωρίζαμε όλοι, χορέψαμε και ακούσαμε τραγούδια και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Μας είπε κάποια λόγια για το θέατρο, όπως ότι είναι σημαντικό να μιλάμε δυνατά και καθαρά για να μας ακούει το κοινό. Επίσης, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσα από κινήσεις του σώματος. Αυτό που μας δίδαξε είναι ότι το να είσαι ηθοποιός δεν είναι και τόσο εύκολο, όπως έλπιζα!!!
    Μαρία Τ. , Α5


    Χθες μετά το τέλος του σχολείου μας περίμενε μια έκπληξη στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της Ονειροπαγίδας. Στην αρχή κάναμε ένα παιχνίδι και χαλαρώσαμε.Μετά χορέψαμε σαν τα πουλιά στη μουσική από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη. Ήταν τόσο μαγευτική εμπειρία. Επίσης, μας εξήγησε τόσα πολλά για το θέατρο. Αυτό που μου έκανε όμως την πιο μεγάλη εντύπωση ήταν το πρώτο παιχνίδι. Χαλάρωσα στο ρυθμό της μουσικής και μου έφυγε όλο το άγχος του σχολείου.
    Γιάννος Χ. Α5
    Οι εντυπώσεις των παιδιών από τη χθεσινή μέρα...

    Χθες στο πρόγραμμα μας επισκέφθηκε μια εξαίρετη σκηνοθέτης και ηθοποιός η κυρία Ράνια Βαλέρη. Ήταν τόσο καλή μαζί μας και μας εξήγησε τόσα πολλά πράγματα για το θέατρο. Παίξαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας. Ήταν τέλεια, σούπερ, έμεινα έκπληκτη. Η παρουσία της με ενθουσίασε τόσο πολύ, που μάλλον θα πάω να γραφθώ στη θεατρική της σχολή!!!

    Εβελίνα Τ, Α5
    Οι εντυπώσεις των παιδιών από τη χθεσινή μέρα...

    Χθες το μεσημέρι στη συνάντησή μας οι καθηγήτριες της παιδαγωγικής ομάδας μας είχαν μια μεγάλη έκπληξη. Η έκπληξη ήταν η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ράνια Βαλέρη. Η ίδια μας μίλησε για το θέατρο, τη θεατρική σκηνή και το ρόλο του ηθοποιού. Μιλήσαμε για τον αυτοσχεδιασμό. Ακολούθησαν ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης. Παρουσιάσαμε το δικό μας σκετς. Η συνάντηση αυτή θα μου μείνει στο μυαλό, αφού πρώτη φορά στη ζωή μου γνώρισα και "συνεργάστηκα" με μια αληθινή και λίγο αυστηρή σκηνοθέτη.

    Αχιλλέας Τ. Α5

    Oι εντυπώσεις των παιδιών από τη χθεσινή μέρα...

    Η χθεσινή μέρα στο πρόγραμμα μας άρεσε πάρα πολύ! Οι δραστηριότητες που κάναμε ήταν εκπληκτικές. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι η κυρία Ράνια μας έβαλε να χορεύουμε σαν τα πουλιά και να κάνουμε διάφορες κινήσεις. Πολύ μου άρεσε η στιγμή που κλείσαμε τα μάτια μας και ονειρευτήκαμε ένα μέρος που μας άρεσε. Μια μαγευτική παραλία, ένα εξωτικό μέρος... Αυτό μ΄έκανε αληθινά να χαλαρώσω και να ξεχάσω το άγχος μου. Ιδιαίτερα με εντυπωσίασε το θέμα του αυτοσχεδιασμού. Δηλαδή πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αυτοσχεδιάσει τόσο γρήγορα πάνω στη σκηνή και να κάνει τους άλλους να γελάσουν.

    Μαρία Χ. Α5

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εικονογράφηση ιστορίας
Μια συνάντηση νέων...

Πριν από εικοσιπέντε χρόνια μια ξεχωριστή νύκτα πέντε νέοι συναντήθηκαν σ΄ένα μπαράκι στο Μεξικό. Το τραγούδι που άκουγαν ήταν το " άλα άνοιξε και άλλη μπουκάλα".
Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, πίνοντας όμως και διασκεδάζοντας γνωρίστηκαν και δέθηκαν. Τύφλα στο μεθύσι αποφάσισαν να εξερευνήσουν τον κόσμο, προκειμένου να μάθουν νέα πράγματα, τοπωνύμια, κουλτούρες ανθρώπων…
Κρατώντας την υπόσχεσή τους, το επόμενο πρωί φεύγουν με το πρώτο αεροπλάνο για την Αίγυπτο. Εκεί βρίσκουν ένα κοπάδι καμήλες και ο καθένας παίρνει από μία και ξεκινούν. Πρώτη τους στάση η Αμερική. Εκεί γνωρίζουν νέους τρόπους ντυσίματος και διασκέδασης. Παράλληλα, συμπεραίνουν πως οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ πιο απελευθερωμένοι και προχωρημένοι. Παίρνουν δύο βαλίτσες ρούχα και παπούτσια. Μετά φεύγουν και περνούν από την Ισπανία κάτι όμως τους αλλάζει τα σχέδια. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ενός τροχαίου με έναν ταύρο και ο ένας από τους ταξιδιώτες πεθαίνει. Ο επόμενος σταθμός τους η Ρωσία. Εδώ σιγά–σιγά  αρχίζουν τα δύσκολα, αφού ο ένας απ΄αυτούς πνίγεται σε ένα ποτάμι. Έχουν μείνει πλέον τρεις αλλά είναι πολύ απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι για την απώλεια των φίλων τους. Επιστρέφουν και ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του.

Οι Ευλόγησον Πέρδικες