Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


    Οι εντυπώσεις των παιδιών από τη χθεσινή μέρα...

    5 Απριλίου 2012!!! Ήταν μια υπέροχη μέρα. Οι καθηγήτριές μας μάς έλεγαν ότι για το λογοτεχνικό πρόγραμμα μας είχαν μια έκπληξη. Μαζί μας αυτή τη φορά η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ράνια Βαλέρη. Αρχίσαμε και κάναμε πράξη τις οδηγίες που μας έδωσε. Καθίσαμε κάτω, κλείσαμε τα μάτια και ονειρευτήκαμε, ακούγοντας μια χαλαρωτική μουσική και βρεθήκαμε σε άλλο κόσμο. Μετά σηκωθήκαμε χωρίς να ανοίξουμε τα μάτια και περπατήσαμε στο χώρο. Εκείνη τη στιγμή γελάσαμε πολύ και σκοντάφταμε ο ένας πάνω στον άλλο. Στο τέλος αρχίσαμε και χορεύαμε σαν τρελά κατσικάκια. Τέλος, είδαμε και ζωντανά το μικρό πρίγκιπα, με πρωταγωνίστρια τη Λουκία και γελάσαμε, γελάσαμε τόσο πολύ. Ήταν καταπληκτικά, έτσι γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας. Πραγματικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία και δε θα χάσω την ευκαιρία να πάω στη σχολή της κυρίας Ράνιας.
    Ιωάννα Τ. Α5

    Χθες ήταν από τις πολλές ενδιαφέρουσες μέρες στο πρόγραμμα, διότι μας  επισκέφθηκε μια πολύ πρόθυμη κυρία η Ράνια Βαλέρη. Μας έδειξε τον τρόπο για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας μέσα από ένα ευφυή και διασκεδαστικό τρόπο, πώς να αυτοσχεδιάζουμε και πώς να είμαστε καλύτεροι στο θέατρο. Η ίδια είναι σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν πως μέσα από τη μουσική κινηθήκαμε στο χώρο, έχοντας κλειστά τα μάτια. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώσαμε αλλά και πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον. Το διασκεδάσαμε τόσο πολύ το σκετς με το ματαιόδοξο και το μεθύστακα από το Μικρό πρίγκιπα. Πρωταγωνιστές ο Αχιλλέας, η Μαρία και η Λουκία. Η κυρία Ράνια μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και μας έδινε ιδέες για τα κουστούμια. Θα ήθελα πολύ να μας ξαναεπισκεφθεί για να περάσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί, αφού χθες είχαμε μόνο μία ώρα...
    Λουκία Τ. Α5

    Χθες, Πέμπτη ήταν μια υπέροχη μέρα και για μένα αλλά και για τους υπόλοιπους συμμαθητές μου, διότι στο πρόγραμμα ήλθε μια σκηνοθέτης και ηθοποιός ταυτόχρονα. Μας είπε πράγματα για το θέατρο, που ίσως δεν γνωρίζαμε όλοι, χορέψαμε και ακούσαμε τραγούδια και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Μας είπε κάποια λόγια για το θέατρο, όπως ότι είναι σημαντικό να μιλάμε δυνατά και καθαρά για να μας ακούει το κοινό. Επίσης, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσα από κινήσεις του σώματος. Αυτό που μας δίδαξε είναι ότι το να είσαι ηθοποιός δεν είναι και τόσο εύκολο, όπως έλπιζα!!!
    Μαρία Τ. , Α5


    Χθες μετά το τέλος του σχολείου μας περίμενε μια έκπληξη στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της Ονειροπαγίδας. Στην αρχή κάναμε ένα παιχνίδι και χαλαρώσαμε.Μετά χορέψαμε σαν τα πουλιά στη μουσική από τις Όρνιθες του Αριστοφάνη. Ήταν τόσο μαγευτική εμπειρία. Επίσης, μας εξήγησε τόσα πολλά για το θέατρο. Αυτό που μου έκανε όμως την πιο μεγάλη εντύπωση ήταν το πρώτο παιχνίδι. Χαλάρωσα στο ρυθμό της μουσικής και μου έφυγε όλο το άγχος του σχολείου.
    Γιάννος Χ. Α5