Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Σάββατο 19 Μαΐου 2012


    H  τελική αξιολόγηση του προγράμματος από τους ίδιους τους μαθητές

    Οι εντυπώσεις μου ήταν φανταστικές. Πέρασα τέλεια. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν η σύνθεση της ομάδας που είχα πάει. Μερικές φορές δεν συνεργαστήκαμε όσο έπρεπε. Παρόλα αυτά περάσαμε πολύ ωραία και οι επισκέψεις στα μουσεία μας έμαθαν πολλά πράγμτα.
    Εβελίνα Τ. Α5

    Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετείχαμε σ΄ ένα πρόγραμμα στο οποίο χωριστήκαμε και φτιάξαμε τις δικές μας ομάδες. Μ΄άρεσε πολύ που στην κάθε ομάδα το παιδί είχε και ένα ρόλο. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε σκηνές, όπως ο Μικρός Πρίγκιπας. Επισκεφθήκαμε πολλά μουσεία για να γνωρίσουμε πολλά από το παρελθόν της χώρας μας. Επίσης, κάναμε πολλές εκδρομές στις οποίες διασκεδάσαμε και γνωρίσαμε πολλούς και διαφορετικούς τόπους. Τέλος, μ΄άρεσαν πολύ οι συγκεντρώσεις και τα παιχνίδια που κάναμε όλοι μαζί στο σχολείο.
    Γιώργος Φ.

    Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά η φιλόλογος της τάξης μας, μάς ανακοίνωσε ότι θα φτιάξουμε ένα λογοτεχνικό πρόγραμμα. Η ονομασία του προγράμματος ήταν Ονειροπαγίδα. Από τότε συναντιόμασταν κάθε Πέμπτη και εργαζόμασταν κατά ομάδες. Το πρόγραμμά μας μετά από προσπάθεια έγινε το καλύτερο. Κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή. Εκεί ζωγραφίζαμε, χορεύαμε, τραγουδούσαμε και πάνω απ΄όλα συνεργαζόμασταν. Με το πρόγραμμα διοργανώσαμε εκδρομές σε μουσεία, εκδηλώσεις στο θέατρο Παπαδημητρίου και άλλα ωραία και διασκεδαστικά πράγματα. Μέσα από το πρόγραμμα καταφέραμε να μάθουμε καλύτερα πράγματα, να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, να κάνουμε φίλους και πάνω απ΄όλα να γίνουμε αγαπημένοι! Πέρασα πολύ ωραία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και θα ήθελα να το συνεχίσουμε και του χρόνου. Εννοείται με τις ίδιες καθηγήτριες.
    Ιωάννα Τ.

    Οι εντυπώσεις μας για το πρόγραμμα οι περισσότερες είναι θετικές. Στην αρχή, κατά τη γνώμη μου, πίστευα πως θα ήταν βαρετό αλλά χαίρομαι που συμμετείχαμε, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, αυτοσχεδιάσαμε, γράψαμε μια ιστορία η κάθε ομάδα και περάσαμε πολύ καλά.
    Μαρία Τ.

    Όταν πρωτάκουσα την ιδέα για το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, που ήθελα να συμμετάσχω σ΄αυτό. Η χαρά και ο ενθουσιασμός συνεχίστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπήρξαν φανταστικές στιγμές, όπως όταν κάναμε θεατρικές δραστηριότητες. Υπήρξαν και δυσάρεστες στιγμές, όταν μερικές φορές δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε.
    Λουκία Τ.

    Ξεκινήσαμε τη σχολική χρονιά με άγχος. Όμως στην πορεία το άγχος μας έφυγε και αναπτύξαμε νέες φιλίες. Μετά από λίγο καιρό δημιουργήσαμε όλοι μαζί την Oνειροπαγίδα. Κάθε Πέμπτη μαζευόμασταν όλοι μαζί αγόρια και κορίτσια. Επισκεφθήκαμε πολλά μουσεία. Σε όλες τις συναντήσεις μας περνούσαμε τέλεια. Κάθε φορά δημιουργούσαμε και γράφαμε μια συναρπαστική ιστορία. Χωρισμένοι σε ομάδες δημιουργήσαμε. Στην ομάδα μας υπήρχε συνεργασία αλλά αρχικά διαφωνήσαμε λίγο για τ΄όνομά της. Τελικά, αυτή τη χρονιά πέρασα τέλεια, αν εξαιρέσουμε τις εξετάσεις.
    Πέτρος Σ.