Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Πέμπτη 17 Μαΐου 2012


    Η τελική γιορτή...




    Στον παρακάτω σύνδεσμο, παιδιά, μπορείτε να δείτε το τελικό video της σχολικής γιορτής. Φέτος ήχησε το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς με την παρουσίαση όλων των σχολικών προγραμμάτων. Μια έκθεση ζωγραφικής με καταπληκτικά γραμμικά και ελεύθερα  σχέδια και με εξαιρετική δουλειά στην ώρα του καλλιτεχνικού μαθήματος, μια παράσταση της Ελένης, της τραγωδίας του Ευριπίδη μέσα από σύγχρονη αναφορά και σύνδεσή της με τις βιωματικές αναπαραστάσεις των μαθητών με σχετική αναφορά σε τραγούδια και άλλα πολλά.  Η παρουσίαση της Ονειροπαγίδας ήταν εκεί. Με ένα video, που αφορούσε ολόκληρη τη εργασία σας, που έγινε μέσα και έξω από την τάξη με τις δραστηριότητες όλης της σχολικής χρονιάς. Δημιουργική γραφή, χειροτεχνικές κατασκευές, κατασκευή κολάζ, επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικό παιχνίδι και βιωματικές ασκήσεις, επίσκεψη ηθοποιού στο σχολείο και πολλές άλλες ποικίλες δραστηριότητες.   Μέσα από το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η σύνδεση της φαντασίας με τη μυθοπλασία αλλά το κέφι και η χαρά για ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Ήσασταν, παιδιά, για μια ολόκληρη χρονιά ψυχή τε και σώματι εκεί. Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Πέμπτη με νέες ιδέες κάθε φορά, με διάθεση και μεράκι για δημιουργία, με πολύ κόπο  κτίσαμε μια νέα προσπάθεια, που αφορούσε σε μια διαφορετική προσέγγιση του λογοτεχνικού μαθήματος.

    Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να απολαύσετε ολόκληρο το video με την εργασία σας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ελπίζω και όσα παιδιά δεν μπορούσατε να έλθετε εκεί να  βρείτε το σχετικό video ενδιαφέρον.

                                                       
                                            http://www.youtube.com/watch?v=SEIMguACxDQ
                                                                                                                                  Η παιδαγωγική ομάδα