Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


    Eπίσκεψη της πολιτιστικής ομάδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

    Η ομάδα μας επισκέφθηκε σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Περιηγηθήκαμε στη μεγάλη αίθουσα του μουσείου και είδαμε από κοντά εργαλεία της παλαιολιθικής περιόδου. Η κεραμεική της περιόδου είναι χειροποίητη. Είδαμε κλειστά σφαιρικά αγγεία με κατακόρυφους λαιμούς, κύπελλα με διχαλωτή λαβή.Από τους πιο ενδιαφέροντες οικισμούς ήταν αυτός της Μάνικας που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χαλκίδα, στο δρόμο Χαλκίδας- Ψαχνών. Τα ευρήματα της Μάνικας δείχνουν επαφές και σχέσεις με τις Κυκλάδες (Σύρο, Νάξο), την Πελοπόννησο αλλά και την Ανατολή. Τα μικροσκοπικά αγγεία χρησίμευαν ως χρωματοθήκες για την τελετουργική αναχωρήσει. Αυτά και άλλα πολλά είδαμε και θαυμάσαμε στο μουσείο.

    Μέσα στο Μουσείο...                                       Στην έξοδο του μουσείου και γράφοντας
                                                                               τις εντυπώσεις ...



                                           Δημιουργώντας από πηλό ένα κυκλαδικό ειδώλιο...




    Έξω στο μουσείο καθίσαμε και επιδοθήκαμε σε παιχνίδια καλλιτεχνικών και χειροτεχνικών κατασκευών. Ζωγραφίσαμε κυκλαδικές παραστάσεις και κατασκευάσαμε από πηλό μικρά κυκλαδικά ειδώλια. Δουλέψαμε με τα χέρια τον πηλό για να ζεσταθεί και να μαλακώσει, τον πλάσαμε και δώσαμε του σχήμα του κυκλαδικού ειδωλίου. Με μια οδοντογλυφίδα χαράξαμε πάνω του τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.