Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011



    Από τις ιστορίες του Μαρκοβάλντο, Το κατσαρολάκι

    Kάποτε ήταν μια οικογένεια φτωχή που είχε μόνο ένα κατσαρολάκι για να φτιάχνει το φαγητό της. Ο Μαρκοβάλντο, ο αρχηγός της οικογένειας, ήταν μονίμως απογοητευμένος γιατί καθημερινά περίμενε το ίδιο και το ίδιο φαγητό. Επιπλέον, είχε να αντιμετωπίσει και τη γκρίνια της γυναίκας του για τη φτώχεια τους. Γι΄αυτό το λόγο πολλές φορές έπαιρνε το κατσαρολάκι και γυρνούσε με το φαγητό στους δρόμους. Μια μέρα αντάλλαξε το φαγητό του με το φαγητό ενός παιδιού που είχε τηγανισμένα μυαλά, αντιμετώπισε όμως την οργισμένη γκουβερνάντα του μικρού παιδιού…

    Η συνέχεια της ιστορίας με τη γραφίδα των μαθητών…

    Όταν ο Μαρκοβάλντο έφθασε στη δουλειά, ο προϊστάμενός του τον κάλεσε στο γραφείο της διεύθυνσης. Εκεί τον περίμεναν ευχάριστα νέα. Ο διευθυντής του ανακοίνωσε πως για την καλή του συμπεριφορά, θα΄παιρνε προαγωγή μαζί και αύξηση. Ανακοίνωσε λοιπόν το νέο στη γυναίκα του, η οποία και χάρηκε πολύ. Επιτέλους θα σταματούσαν οι γκρίνιες της για τα χρέη και την άθλια ζωή τους. Τώρα πια θα μπορούσε να ευχαριστιέται το φαγητό του στο τραπέζι χωρίς καβγά και μουρμούρα. Έτσι δε θα χρειαζόταν να παίρνει το κατσαρολάκι του και να τριγυρνάει στους δρόμους για να φάει με την ησυχία του. Την επομένη ημέρα είπε στη γυναίκα του να φτιάξει μυαλά τηγανητά! Μόλις γύρισε από τη δουλειά του απόλαυσε ένα ωραίο γεύμα μετά από πολύ καιρό!!!

    ΝΙΚΟΣ Σ. ΤΜΗΜΑ Α5