Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011


    Από τις ιστορίες του Μαρκοβάλντο, Όλη η πόλη δική του

    Για έντεκα μήνες το χρόνο οι κάτοικοι αγαπούσαν την πόλη τους. Όμως τον Αύγουστο άλλαζαν τα συναισθήματά τους απέναντι σ΄αυτήν και ήθελαν να φύγουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Ο μόνος κάτοικος που έμεινε και απολάμβανε την ήσυχη πόλη ήταν ο Μαρκοβάλντο. Επιτέλους μπορούσε να έκανε ό,τι ήθελε. Να περπατάει στη μέση του δρόμου, να περνάει με κόκκινο τα φανάρια και να φαντάζεται ότι βρίσκεται στη φύση. Παρασυρμένος από τις σκέψεις του δεν πρόσεξε το αυτοκίνητο που ερχόταν καταπάνω του. Απ΄αυτό κατέβηκε μια ομάδα νεαρών που θέλησε να του πάρει συνέντευξη, μια και ήταν ο μοναδικός κάτοικος που έμεινε στην πόλη την ημέρα του δεκαπενταύγουστου. Αμέσως μετά οι κάμερες στράφηκαν προς μια σταρ του σινεμά. Τότε ο Μαρκοβάλντο συνειδητοποίησε ότι η πόλη που είχε ονειρευτεί είχε πλέον χαθεί και τη θέση της είχε πάρει η καθημερινή πόλη. Μετά απ΄όλα αυτά πήρε την απόφαση μαζί με την οικογένειά του να ζήσει στο χωριό κοντά στη φύση.

    Η συνέχεια της ιστορίας με τη γραφίδα των μαθητών

    Γυρνώντας στο σπίτι μετά τη δουλειά ο Μαρκοβάλντο κατέλαβε ότι είχε κουραστεί με την ψυχρή καθημερινότητα της γκρίζας και πολύβουης πόλης. Όταν έφθασε στο σπίτι, συζήτησε με την οικογένειά του και πήρε μια μεγάλη απόφαση Να γυρίσει στο χωριό του κοντά στη φύση που τόσο του είχε λείψει!!

    ΜΑΡΙΑΝΝΑ Χ. ΤΜΗΜΑ Α5