Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


    O μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει μέσα στο σύμπαν και αφηγείται…

    Καθώς ο μικρός πρίγκιπας ταξίδευε μέσα στο γαλαξία, παρατήρησε ότι αποτελείται από επτακόσια δισεκατομμύρια αστέρια. Μετά απ΄αυτή του την παρατήρηση αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι του με αφετηρία τον ήλιο και πηγαίνοντας στη συνέχεια στους υπόλοιπους πλανήτες.
    Όταν πήγε στον ήλιο, ανακάλυψε πως είναι ένα αστέρι το οποίο εξέπεμπε ενέργεια, δηλαδή φως και θερμότητα. Ο μικρός πρίγκιπας μάζεψε διάφορες πληροφορίες και υπολόγισε ότι ο ήλιος ζει για δέκα δισεκατομμύρια χρόνια και η θερμοκρασία που παράγει είναι υπερβολικά υψηλή.
    Εκείνη τη στιγμή δύο βρόγχοι μπλέχτηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν μια τεράστια έκρηξη, που έστειλαν το μικρό πρίγκιπα στον πλανήτη Ερμή. Εκεί ο πλανήτης ήταν γεμάτος τρύπες από τις πολλές συγκρούσεις που δέχονταν, όταν έπεφταν οι αστεροειδείς. Δεν του άρεσε όμως ο πλανήτης και προτίμησε να εξερευνήσει έναν άλλον.
    Έφθασε έτσι στην Αφροδίτη, έναν πολύ όμορφο πλανήτη, που η ατμόσφαιρά του αποτελούνταν μόνο από διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλή θερμοκρασία. Στην Αφροδίτη  συνάντησε ένα ψηλό βουνό, που το ονόμασε Maxwell.
    Mετά από λίγα λεπτά έφθασε στον πλανήτη Άρη. Ήταν ένας πλανήτης που αποτελούνταν από σκουριασμένο σίδηρο και γι΄αυτό το χώμα του ήταν κόκκινο. Κατόπιν προσεδαφίσθηκε στον πλανήτη Δία. Ήταν ένας τεράστιος πλανήτης και μάλλον ο μεγαλύτερος απ΄όλους. Ο μικρός πρίγκιπας, νομίζοντας ότι είναι μεγάλος πλανήτης, έλπιζε ότι θα συναντούσε κάποιο είδος ζωής και τελικά είχε δίκιο. Πάνω στον πλανήτη κατοικούσε ένας βασιλιάς, ο οποίος επειδή δεν είχε κάποιον να διατάζει, ζήτησε από το μικρό πρίγκιπα να γίνει υπήκοός του και να μείνει μαζί του για πάντα. O μικρός πρίγκιπας όμως αρνήθηκε.
    Επόμενος σταθμός του ο Κρόνος, ένας μεγαλοπρεπής πλανήτης, που γύρω του περιστρέφονταν διάφορα δαχτυλίδια. Ο μικρός πρίγκιπας μάζεψε ένα μέρος απ΄αυτά και τα επεξεργάστηκε στο μικροσκόπιό του. Ανακάλυψε ότι ο πλανήτης αποτελείται από παγωμένη αμμωνία και από παγωμένο πυρίτιο.
    Τελικά, ο μικρός πρίγκιπας ανακάλυψε πως αυτός ήταν και ο τελευταίος πλανήτης αυτού του γαλαξία και στεναχωρήθηκε πολύ. Του ίδιου του άρεσε να ταξιδεύει, να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα. Σκέφθηκε ότι θα υπάρχουν και άλλοι γαλαξίες και ότι ενδεχομένως να πάει και να τους εξερευνήσει. Έτσι, όλος χαρά μάζεψε τα πράγματά του και πήρε το δρόμο της επιστροφής!!

    MAΡΙΑ Χ.