Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

    Αφετηρία για τη συγγραφή των φανταστικών ιστοριών στάθηκε αυτή τη φορά η κατασκευή κολάζ από φωτογραφίες και τίτλους εφημερίδων. Ας δούμε τι γράψαμε και προπαντός τι φανταστήκαμε...


    Μια συνάντηση νέων...

    Πριν από εικοσιπέντε χρόνια μια ξεχωριστή νύκτα πέντε νέοι συναντήθηκαν σ΄ένα μπαράκι στο Μεξικό. Το τραγούδι που άκουγαν ήταν το " άλα άνοιξε και άλλη μπουκάλα".
    Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, πίνοντας όμως και διασκεδάζοντας γνωρίστηκαν και δέθηκαν. Τύφλα στο μεθύσι αποφάσισαν να εξερευνήσουν τον κόσμο, προκειμένου να μάθουν νέα πράγματα, τοπωνύμια, κουλτούρες ανθρώπων…
    Κρατώντας την υπόσχεσή τους, το επόμενο πρωί φεύγουν με το πρώτο αεροπλάνο για την Αίγυπτο. Εκεί βρίσκουν ένα κοπάδι καμήλες και ο καθένας παίρνει από μία και ξεκινούν. Πρώτη τους στάση η Αμερική. Εκεί γνωρίζουν νέους τρόπους ντυσίματος και διασκέδασης. Παράλληλα, συμπεραίνουν πως οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ πιο απελευθερωμένοι και προχωρημένοι. Παίρνουν δύο βαλίτσες ρούχα και παπούτσια. Μετά φεύγουν και περνούν από την Ισπανία κάτι όμως τους αλλάζει τα σχέδια. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ενός τροχαίου με έναν ταύρο και ο ένας από τους ταξιδιώτες πεθαίνει. Ο επόμενος σταθμός τους η Ρωσία. Εδώ σιγά–σιγά  αρχίζουν τα δύσκολα, αφού ο ένας απ΄αυτούς πνίγεται σε ένα ποτάμι. Έχουν μείνει πλέον τρεις αλλά είναι πολύ απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι για την απώλεια των φίλων τους. Επιστρέφουν και ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του.

    Οι Ευλόγησον Πέρδικες