Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012


    Διασκευή λογοτεχνικής ιστορίας με αφορμή το βιβλίο του Luis Sepulveda, Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ ένα γλάρο να πετάει

    Η Κενγκά εξαντλημένη και απελπισμένη από τις αποτυχημένες προσπάθειες που είχε κάνει για να πετάξει και πάλι ψηλά, άρχισε να χάνει ακόμα και την τελευταία της ελπίδα. Ήταν σίγουρη ότι σε λίγο θα γινόταν μεζεδάκι κάποιων μεγάλων ψαριών. Όλα όμως την τελευταία στιγμή άλλαξαν, όταν στην ακτή της μαύρης και μολυσμένης θάλασσας είχαν ήδη προσέλθει ομάδες οικολόγων αλλά και διασωστικά συνεργεία με σκοπό να καταπολεμήσουν την κηλίδα. Ανάμεσά τους ήταν και φιλοζωικές ομάδες προστασίας ζώων, οι οποίες μάζευαν τα ήδη μολυσμένα ή νεκρά θαλασσοπούλια. Οι απελπισμένες κραυγές της Κενγκά οδήγησαν κάποιους από τα μέλη της διασωστικής ομάδας προς το μέρος της. Όταν είδαν ότι η Κενγκά ήταν ακόμη ζωντανή, δεν έχασαν καθόλου χρόνο και έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο ταλαιπωρημένο γλαράκι. Μετά από λίγες μέρες περίθαλψης και φροντίδας, επέστρεψαν την Κενγκά σε μια καθαρή ακτή και την ελευθέρωσαν στο φυσικό της περιβάλλον. Το πουλί πετώντας ζωηρά πια πάνω από τους "σωτήρες" έκανε έναν κύκλο, βγάζοντας δυνατές κραυγές για να τους ευχαριστήσει.

    Ειρήνη Χ. Α5