Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


    Διασκευή λογοτεχνικής ιστορίας με αφορμή το βιβλίο του Luis Sepulveda, Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει

    Aδύναμη πια και κατακουρασμένη η Κενγκά σταμάτησε το φτεροκόπημα και κλείνοντας τα μάτια, ετοιμάσθηκε για το άδοξο τέλος της. Το σώμα της είχε πια αφεθεί στη δύναμη των ανέμων. Αν και βάρυνε πολύ από το πετρέλαιο, την παρέσυρε ο αέρας και έφθασε στο μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας. Το σώμα της θα μπορούσε να προσγειωθεί οπουδήποτε, όμως η μοίρα της είχε άλλα σχέδια. Έτσι, η Κενγκά προσγειώθηκε στο μπαλκόνι ενός κτηνίατρου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή τύχαινε να απολαμβάνει τον καφέ του, παρακολουθώντας την απέραντη θέα της πόλης. Όταν το βλέμμα του έπεσε πάνω στην αδύναμη γλαροπούλα, τότε έτρεξε την έβαλε σ΄ένα καλάθι και κατευθύνθηκε προς το ιατρείο του με όσο πιο γρήγορο ρυθμό μπορούσε. Η Κενγκά δεν μπορούσε καν να πάρει ανάσα και αν ο κτηνίατρος δεν την καθάριζε από το πετρέλαιο, η ίδια ήταν καταδικασμένη. Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που τύχαινε να περιθάλψει ένα λαβωμένο πουλί. Πήρε τη γλαροπούλα και την άλειψε με ένα ειδικό φάρμακο. Στη συνέχεια γέμισε μια λεκάνη με νερό και έβαλε την Κενγκά μέσα. Αμέσως το πετρέλαιο ξεκόλλησε από το σώμα της και απλώθηκε στο νερό της λεκάνης. Τα κάτασπρα φτερά της γλαροπούλας έκαναν την εμφάνισή τους και η ίδια άρχισε να αναπνέει. Τελικά, η λαβωμένη γλαροπούλα μπόρεσε και σώθηκε!

    Μαρία Χ. Α5