Oνειροπαγίδα!! Όταν το όνειρο παγιδεύει το παραμύθι και το παραμύθι δημιουργεί το όνειρο και τη λογοτεχνία...Ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
  • Αρχική σελίδα
  • Ποιοι είμαστε
  • Το πρόγραμμα
  • Περιοδική έκδοση Ονειροπαγίδας
  • Επικοινωνία

    Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

    Στη σημερινή συνάντηση στο δημιουργικό εργαστήρι γραφής οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διασκευάσουν το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο εγωιστής γίγαντας. Ας δούμε κάποιες από τις ιδέες των μαθητών...


    Κάποτε ήταν ένας καλόκαρδος γίγαντας, που ήταν μάλιστα τόσο καλός, ώστε άφηνε όλα τα παιδιά να παίζουν στον κήπο του. Ήταν τόσο φιλόξενος, που όταν έρχονταν τα παιδιά στον κήπο του τους έδινε μια καραμέλα από το γιγαντόκοσμο. Το παράξενο της όλης ιστορίας ήταν ότι αυτή καραμέλα για τους γίγαντες ήταν ένα ηρεμιστικό χάπι. Τα παιδιά τον αγαπούσαν τόσο που δεν ήθελαν να τον αποχωρισθούν ποτέ! Δυστυχώς όμως ο γίγαντας έλειψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επισκεφθεί το φίλο του τον ελέφαντα. Τα παιδιά στην αρχή στεναχωρήθηκαν αλλά μετά άρχιζαν να καταστρέφουν τον κήπο, παίζοντας κυνηγητό. Οι μέρες πέρασαν, ο γίγαντας γύρισε και είδε τον κήπο του άνω-κάτω…Ξεριζωμένα λουλούδια, πεσμένα ροδάκινα και κατεστραμμένα δέντρα.
    Ο γίγαντας θύμωσε αλλά συγχώρησε τα παιδιά, γιατί τα αγαπούσε πολύ. Τελικά, συνεργάστηκε μαζί τους για να φτιάξουν τον κήπο από την αρχή.

    Οι Ληστές